Olrogafton

NJ130926_Olrog_02.jpg

 

Tordagen den 26 september STOR SUCCÉ FÖR BENGT PEDER OLROG OCH HASSE ARNBOM

 

när de genomförde Bengts program om och med pappa Ulf Peders musik.Hasse inledde med att berätta om alla kända artister som genom åren har framfört Ulf Peder Olrogs visor. Det fanns knappast någon av storheterna inom Svensk underhållning, som då inte blev nämnd.

 

Bengt berättade sedan hur det gick till när hans pappa skrev sina visor. Han uppmärksammade aktualiteter som han tyckte behövde ifrågasättas och gjorde sedan underfundiga parodier om dessa. Vi fick även höra en rad med exempel på detta.

 

Det var spännande att notera hur svenska folket har tagit till sig texterna. Vid nästan varje visa var det många i publiken som inte kunde låta bli att nynna med. Det gällde t.ex. Bergakungen, Kom och köp konserverad gröt, Herr Ågren, Rumba i Balders hage, De TV-tittande ungdomarna, Att göra som Svenssons gör och Ubåten i Fyrisån.

 

Bengt fick dock även med några visor, som knappast någon i publiken kände till, som ”Köttet på Östermalmstorg”, vilken bl.a. Monica Zetterlund framförde som glädjeflicka. Familjen Olrog bodde vid Östermalmstorg och Ulf Peder uppmärksammade att Östermalmshallen efter stängning medförde en del skumraskförsäljning på torget, vilket han genast skrev om.

 

Bengt berättade att det förekom mycket annan musik i familjen än den som Ulf Peder skrev.

Bl.a. var Ulf Peder mycket förtjust i tradjazz.

 

Bengt visade sig vara en mycket driven pianist och i hans ackompanjemang fanns därför flera inslag av både ragtime och tango. Hasse Arnboms ackompanjemang på gitarr gav därtill fint stöd till Bengts sång.

 

Allt var så medryckande arrangerat att tiden glömdes bort och det var med tvekan en vätskepaus lades in efter en dryg timme.

 

När publiken sedan efter ytterligare många fina visor av Ulf Peder ändå ville ha ett extranummer, visade det sig att även Bengt Peder kunde skriva fin musik. Han framförde en tango, som han skrev under en längre tids vistele i Buenos Aires. Den återgav så väl den Argentinska känslan för tango att undertecknad helt lyriskt återupplevde en egen tangokväll på plats för ett antal år sedan.

 

Tack Bengt Peder och Hasse för en fin underhållning

 

Hälsar klubbmästaren.

 

NJ130926_Olrog_02.jpg 

 

 NJ130926_Olrog_04.jpg   

 

 

NJ130926_Olrog_01.jpg 

 

 

 NJ130926_Olrog_10.jpg

  Bilderna ovan har tagits av Lars Gunnar (Larsa) Johansson

 

IMG_0358olrog.jpg