VINPROVNINGEN

alt

 

Liksom de senaste åren avslutades vårterminens program med en vinprovning. Det trettiotal medlemmar som hade hörsammat inbjudan, anmält sig och verkligen dök upp började kvällen med att njuta av barens välgjorda mackor. Därefter intogs platserna vid avsmakningsborden. Då stod Jan-Åke Johansson beredd att med hjälp av klubbmästaren och Christina Lindblom som utskänkare presentera årets utvalda viner för sommarbruk.

 

Det började med ett mousserande vin från Sydafrika, Pongracz, som har fått betyget: ”Fullt i klass med bra Champagne” men till ett mycket förmånligare pris.

 

Sen fick vi prova Lill-Babs utvalde Sauvignon Blanc från samma land samt ytterligare ett Sauvignon Blanc från Zonnenbloem och Fleur du Caps Chardonnay.

 

Vi fick även prova ett rosévin. Denna gång ett alldeles nytt från Allesverloren, som tidigare bara gjort rödviner. Det hör ännu så länge till beställningssortimentet.

 

Därefter serverades tre rödviner i olika prisklasser från 62 till 119 kr per helflaska.

 

Först ett Riojavin, Vinä Herminia Tempranillo, sedan Zonnenbloem Shiraz och slutligen  Villa Righettis Ripasso Valpolicella Classico. Righetti hör ju till Jan-Åkes absoluta favoriter bland vinmakare. Det kunde vi inte ta miste på.

 

Som avslutning fick vi avnjuta Valpolicelladruvan som desertvin, nämligen Delitia Recioto della Valpolicella samt det vita Chateau de Juge från Cadillac. Det vinet var det enda som vi hade provat vid en tidigare vinprovning.

 

 Av ljudnivån i lokalen att döma var nu alla mycket nöjda med kvällen och kunde sedan vandra hem i den sköna juninatten.

 

I alla fall gällde det Klubbmästaren!

 

alt

alt

 alt

 

alt

 

  alt

 

alt