Gitarrduon 20 september

magnus cederholm hkan olsson

Torsdagen den 20 september var gitarrduon tillbaka.

 

De klassiska gitarristerna Magnus Cederholm och Håkan Olsson, som debuterade på Nordens Ljus för fem år sedan, har sedan varit årligen återkommande med sina uppskattade musikprogram. Så var det även denna gång. De presenterade en rad klassiska gitarrarrangemang från olika tidsepoker och världsdelar. De började med musik från USA omkring 1920. Därifrån gick de tillbaka till Europeisk musik från slutet av 1800-talet. Sen blev det modernistisk pianokomposition av Mauel de Falla (född i Spanien död i Argentina) transponerad till gitarr för att slutligen komma tillbaka till 1920-talets ragtime. Det var en njutning att få lyssna till deras känsliga utnyttjande av gitarrens klanger i sina duetter.

 

Vi kan nu med spänning se fram emot att få avnjuta den skiva, som de arbetar med och som beräknas bli klar i slutet av året.

 

Välkomna åter hälsar

 

Ulf du Rietz

 

magnus cederholm  hkan olsson

   Duon

 

 

gitarristbeundrare

   Gitarristbeundrare