Sommarviner 7 juni

alt

 

Programkvällen den 7 juni om sommarviner blev en succé

Att lägga en programkväll i juni var en chansning men valet var tydligen rätt. Eftersom det ingick vinprovning var antalet deltagare begränsat till 34 personer vid de två långbord vi har plats för i galleriet. Det antalet hade anmält sig redan tidigt i söndags kväll. Ytterligare 22 personer ville delta men får vänta till efter sommaren då vi skall försöka anordna ännu en vinprovning, men med annan inriktning på urvalet av viner.

 

Vinhandlaren Jan-Åke Johansson berättade om ett antal viner, som borde lämpa sig för sommarens fester. Han berättade om hur de tillverkades och om personerna som var ansvariga för detta. Alla är de hans vänner och i en del fall har Jan-Åke själv varit delaktig i valet av druvor m m. Hans berättelser väckte som vanligt allmänt jubel, som ökade i styrka med antalet provade viner.

 

En intressant berättelse om marknadsföring var den om dansbandet Lasse Stefanz eget Valpolicella Classico från tillverkaren Luigi Righetti i norra Italien.

 

En mycket positiv överraskning var att Jan Åke hade tagit med sig Mia Lindbäck för att komplettera med den stora kunskap, som en tidigare chef för Systemets personalutbildning besitter och kan förmedla. Mia lärde oss bl.a. en del om de olika kvalitetsklasserna för de Italienska vinerna och hur de har förändrats genom tiden. Där har vi nu fått en ny medlem, som vi säkert kommer att få glädje av.

 

De nio viner, som deltagarna fick provsmaka var mycket välvalda och jag hörde inte någon uttala sig negativt om något. Det började med rosé Champagne och slutade med superba dessertviner från Frankrike och Sydafrika. Men inte heller de övriga vinerna från Italien och Sydafrika gick av för hackor.

 

Ulf du Rietz

 

alt  alt    

               Mia och Jan-Åke                                                                         Fulla av förväntan 

alt  alt

               Mia skänker i                                                                              Ulf kunde också servera 

alt  alt

               Fler nöjda                                                                                  MYCKET nöjda!

alt   alt   alt

           Ulf avtackar Jan-Åke och Mia                               Eftersläckning i baren                          Vad var det vi drack, egentligen?