Arthur Hultlings Kväll 24 maj

alt

Torsdagen den 24 maj berättade Arthur Hultling om sitt liv med konsten och hur det blev så.

 

En andäktig skara underhölls med Arthurs underfundiga berättarkonst och vi fick höra hur han började sin kulturgärning som skådespelare, då han reste land och rike runt med de stora elefanterna inom teatervärlden. Han ville dock ge publiken något mera, vilket resulterade i att han startade minst en ny teater.

 

Som jag förstår det nådde ryktet om detta någon politiker i Täby. Han blev nämligen kulturchef i den kommunen. Arthur hade dock vidare vyer om kulturen än vad politikerna kunde klara så han sökte sig vidare till Solna, som på den tiden hade ambitioner att utveckla kulturutbudet.Han fick då många vänner inom konstnärsvärlden och kom så på idén att ta ut konst till Landsort, där han hade skaffat sig ett sommarviste. Han noterade att det ger en särskild upplevelse att placera ut skulpturer i den miljön. Det måste även konstnärerna ha tyckt då de gärna medverkade till att transportera ut sina verk till ön Öja med sin by Landsort.

 

Att få Nynäshamn kommun med som ansvarig har dock varit en utmaning. Vi fick således till livs en härlig historia om hur man genom en donation kan binda upp politiker att leva upp till sina löften om att utveckla turismen. Det gav oss alla en rad härliga skratt. Det var nog inte fel att börja som skådis när man vill fånga sin publik!

 

Tack Arthur! Det blir säkert många som kommer till Landsort i även i sommar för att njuta av Din skulpturutställning!

 

alt  alt