Svenska Visteatern

sv. visteatern

 

Lattjo musikfrågesport i regi av Sv. Visteatern torsdagen den 23 februari

 

 

Det tjugotal medlemmar och gäster som hade slitit sig från att på TV beundra en nyfödd prinsessa fick uppleva ett strålande uruppförande av Sv. Visteaterns musikfrågesport. Sv. Visteatern utgörs av primadonnan Gunvor Pontén och hennes vapendragare trubaduren och frågeledaren Billey Shamrock, trubadurerna Bernt Johansson och Gunnar Ekman samt den sjungande dragspelaren Krister Ulvenhoff.

 

 

Det började med att publiken med sång manades att samlas i galleriet, där den delades upp i tre lag, som sedan skulle tävla i att besvara Billeys frågor om de visor som framfördes. Det kunde handla om när Bellman föddes och det verkliga namnet på Ulla Winblad, om vilka bakverk som serverades i konditoriet i Uppsala, där Dagny spillde i åt de påträngande gossarna, men även om vem som hade skrivit den svenska översättningen till Yellow Submarine. En del gick bra men ibland fick vi skämmas, som när ingen visste att översättaren var Björn Lindroth.

 

För att vi skulle få tid att tänka hade Billey lagt in en del rena underhållningsnummer. Ett av dem var att Krister sjöng en visa om semester i skärgården som han själv hade skrivit. Där blev det även allsång i refrängerna.

 

 

Det vinnande laget fick sedan dela på en flaska sprattelvatten medan artisterna fick dela på ”En back med snapsar” som klubbmästaren hade hittat på systemet. Man skulle kunna tro att han hade tjuvlyssnat när Krister övat på sin skärgårdssång.

 

 

Sen var alla nöjda och vi i publiken önskade Sv. Visteatern lycka till med sin frågesport!

 

 

Rapporterar

 

Ulf du Rietz