JULMARKNADEN 2011

alt

Årets Julmarknad fick kanske inte riktigt den anslutning, som vi hade hoppats. Halva innerstan var ju avspärrad på grund av olika demonstrationer så det var besvärligt att ta sig till Blasieholmen. För dem som lyckades ta sig fram fanns det dock en hel del trevligt att inhandla.

Korvtomten Thord hade i år inga problem att tillhandahålla korv till dem som ville ha och väl inne i värmen ombord var matsalen välfylld mest hela tiden. Vi tackar Thord liksom Pelle, som skänkte 50% av intäkten till Björn Lindroths minnesfond.

I galleriet sålde Gallie Eng snabbt slut på sina böcker med bra netto men även Janne Lundströms böcker och julkorten av Jörgen Zetterquist hade god åtgång. Jag tror även att Janes försäljning av lotter lyckades bra.

Nytt var Birgitta Samuelsson julpynt m m, som gav ett bra resultat, liksom Björn Landbergs träsniderier och Christina Lindbloms försäljning av Chris Nyqvists vackra silversmycken. Vilija Lioranciene hade det lite motigt med sina siden- och keramikvaror av hög kvalitet men ville ändå gärna komma igen nästa år.

Uppe i aktersalongen kunde Åsa och Britt även i år tillhandahålla pallar, CD-skivor mm som de brukar men hade även fått populära hjärtformade julsmycken av Anita Schiller (genom Berit Herkevall) att sälja. Där fanns även stickade sockor och muddar m m av Britt Ru, som även hade levererat lussekatter. Hon skänkte hela behållningen till fonden.

Slutligen fick vi även i år uppleva ett Luciatåg, genom att Strandins söta barnbarn ställde upp. I Galleriet ackompanjerade påpassligt Vilijas lilla gulliga son på pianot.

Slutet gott allting gott och ett netto till Björnes fond på drygt 2000 kronor!

Rapporterar Ulf du Rietz

 

alt     alt

 

 

     alt

 

 

alt     alt