Potatisens vänner®

Här visar vi allt som rör  POTATISENS VÄNNER®

Senaste nytt

Måndagen den 23 oktober 2017 blir nästa potatismiddag.

Potatisens vänner® måndagen den 23 oktober 2017

Igår var det dags för Potatisens vänner®. 53 personer,  fullsatt  i matsalen. Lagade mat gjorde Gunilla Odensjö Larsson, Håkan Larsson, Gunilla Jarl och Stieg Nilsson. Det var en ”gudomlig” måltid. Här nedan finns en bild på härligheten. Konstnär för menyn var Cilla Ericson

Hedersmedlemmarna Britt Lindroth och Lasse Westman gjorde en resumé av vännerna med tal och sång.

Serverade med glans gjorde Mille Nylander, Åsa Ekman och Sonja Ottosson. I baren fanns Kerstin Heikenfeldt och Anders Holm.

En lyckad tillställning, tack till alla medverkande.

 

   

Nedan några bilder från kvällen         Kockarna

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

Igår den 16 februari 2016 var det dags för Potatisens Vänner. Lagade maten gjorde medlemmar ur Björn Lindroths Minnesfond;  Åsa Ekman, Mille och Björne Nylander, Lars Westman, Christer Andersson, Britt Lindroth och Lars Nyberg. Lars Nyberg svarade för konsten tillsammmans med Lina Nordenström. Sonja Ottosson, hjälpte som vanligtvis vid denna tillställning, till med serveringen.

Potatisens Vänner har blivit sponsrad med två olika sorters potatis från familjegården Larsviken i nordvästra Skåne.  Larsviken är en släktgård som tillhört familjen i åtta generationer, där man med god kunskap, kärlek till gården och den skånska myllan odlar och verkar.  Larsviken tilldelades i år Gastronomiska Akademiens Vänners diplom för sin unika samling av historiska potatissorter – 550 sorter!

Det serverades Nubbesallad,Fylld Potatisrulle med Fläskroulad och Fruktkaka. Det smakade gudomligt. Vi fick höra Lotta Ramel läsa ur Povels brevsamling om ”Stannade Potatis” och Lasse Westman sjunga en ”Potatislåt”.   Vi är inte bara vänner. Vi är POTATISENS vänner! Därför tre rätter med bara potatis. Only at Nordens ljus.   Inte bara vänner utan Potatisens vänner

Matsedeln    

Den 2 mars var det åter dags för Potatisens vänner®. Denna gången lagade Kerstin Heikenfeldt, Lena Wollin, Gunilla Odensjö Larsson och Håkan Larsson meny till ett 50-tal personer.

Maten som serverades var:

Förrätt: Något litet med potatis.

Varmrätt: Chili och Potatispaj från New Mexico i sällskap av Lenrimmad Lax.

Till kaffet serverades Potatis- och Mandeltryffel.

Bild Susan Gillhög
Bild Susan Gillhög

Recept på Potatis-och Mandeltryffel