Gott Nytt Oxens År!

Välkommen till 2021!
FÖRHOPPNINGSVIS lite ljusare än sin föregångare.
I den buddistiska världen är det Oxens år (start 12 februari) och enligt en respekterad kinesisk astrolog gäller detta:
”Under Oxens gäller det att vara öppen för nya tankar och förändringar. De som, likt oxen, är villiga att kämpa för fred och försvara frihet, kommer att bidra till en bättre värld för sig själva och för andra.  Var modig, var säker, var frisk. Moder Natur kommer att hålla koll på mänskligheten, om vi ska få rätt till en ny chans.”

I BÅTENS gallerier är det fritt fram (under ansvar) för åtta distanserade besökare (samtidigt) och där har vi , under februari, laddat upp med två fantasieggande konstnärer med fallenhet för hus.
I Aktersalongen Bertil Arlert, arkitekt och konstnär , som beskriver sig själv så här:
”Jag har under hela livet sporadiskt tecknat, målat eller skulpterat. Deltagit i ett stort antal kurser, i Sverige och utomlands, och ofta tecknat kroki vid s.k. öppen kroki. Under de senaste åren har den konstnärliga sysslan succesivt ökat och idag upptar den min huvudsakliga dagliga gärning. Ingår idag i målarkollektivet Grimstagruppen.”
I Galleriet en trappa ner ställer  Rune Wall ut ”född 1953 i Värmland, men bor och arbetar sedan 25 år i Stockholm. Jag har under trettio år använt huset som motiv för mitt konstnärskap. Huset som form och kropp. En röd stuga, eller ett hus från miljonprogrammet, har samma möjlighet att bära ett universellt uttryck, där motivets status inte är det primära.”

JANUARI månads aktiviteter är som alla säkert förstår reglerade av rådande pandemiregler. Dessa kommer till och med söndag 7 februari att begränsa servering i krogen fram till klockan  20.