Lantärnan

Lantärnan som förening upphörde i anslutning till årsmötet i februari 2014. Tanken är att  klubben fortsättningsvis har en grupp som har ansvaret för att åstadkomma ca fem arrangemang per år. Arrangemangen måste stämmas av med någon i styrelsen så att det inte blir någon krock med klubbmästeriet.

Vår avsikt är alltså att, med ett utvidgat kulturområde, fortsätta som tidigare men med det undantaget att vi inte kan fortsätta med den årliga utlottningen eftersom vi inte har för avsikt att ta ut någon medlemsavgift. När vi besöker någon konstnär så kanske vi har möjlighet att ordna ett litet lotteri men det får framtiden utvisa.

Protokoll från Lantärnans årsmöte 2013 nedan:

Länk till PDF >>

Lantärnan i framtiden – i nedanstående fil kan Du läsa om hur vi tänker oss framtiden för Lantärnan, läs den.

Länk till PDF >>

Senaste nytt

Tisdag 5 december kl. 16.00 i Galleriet.

Diskussion och beslut om klubbens framtid. Dagordning enligt tidigare utsänd kallelse. Endast medlemmar. Observera att det går bra att stanna kvar på pråmen efter mötet och invänta kvällens jazz med Leo Lindberg. Baren öppnar kl. 17.00.

Jazzkväll med Leo Lindbergs  husband och Christina Gustafsson.

Leo Lindberg, som varit vår huspianist i tolv år, bjuder kvällen till ära på en riktig karamell. Det är en av våra främsta jazzsångerskor, Christina Gustafsson som gästar oss och bjuder på svängiga toner. I kvällens husband medverkar Björn Lundén på bas och Jonas Bäckman på trummor.  Baren öppen kl. 17.00 för inmundigande av allehanda drycker samt matigt tilltugg. Anmälan senast 1 december till Marianne, marianne@huhne.se eller undantagsvis på telefon/sms 070-749 28 10, vi behöver veta hur mycket tilltugg vi ska ha hemma. Obs: anmälan stängd för externa gäster. Detta för att medlemstillströmningen är mycket stor. Redan anmälda gäster är välkomna.

Det var fullsatt och en hög stämning när Höstfesten gick av stapeln   torsdagen den 16 november.  Alla lät sig väl smaka av middagen och sången flödade. Kvällen avslutades med samkväm i baren.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Torsdagen den 16 november kl. 11.00 träffas vi vid Kristinebergs TB-station. 61:ans buss går också dit.

Promenaden går genom Kristineberg ner mot Hornstulls strand bort mot Pampas och Augustendals 4H gård som är ett fint ställe att återvända till. Där tar vi fram våra medhavda mackor. Kaffe och gott kaffebröd finns att köpa.

Varmt välkomna!

Inger

Vi startar med mingel och något att dricka klockan 17.30 i restaurangen, där middagen serveras kl 18.00. Mätta och belåtna avrundar vi kvällen med glammigt eftersnack i baren. Anmälan till Pia Holm-Johansson  senast 9 november  (det går bra att ta med  en  gäst som slipper betala gästavgift). Mejladress: pia.nordensljus@gmail.com

En lyxig meny för kvällen till klubbpris 250 kronor! (Dryck tillkommer)
Skagenslider med endive och syrad fänkål,
Helstekt oxfilé med tryffelmajonäs och syrad lök
Sallad på linser, granatäpple, grönkål och rostade pumpakärnor

Rostade betor med chèvre, inkokta aprikoser och ruccola 
Gratäng med rotsaker samt örter.

Obs! Endast för medlemmar och medföljande gäst.

Glädjande många har redan hörsammat inbjudan, så det gäller att skynda på om du vill vara säker på plats.

Torsdagen den 12 oktober träffas vi kl. 11.00 vid pråmen Nordens Ljus vid Kungsholms Strand.

Vi går till Medetidsmuseet på Strömpartärren, som stänger igen den 5 november. Kl.13.00 har de en 30 minuters visning.

Det finns ingen förtäringsmöjlighet på museet så jag hoppas på väder som ger oss möjlighet till picknick utanför museet.

Varmt välkomna!

önskar

Inger

Entertainern Hayati Kafe tillbaka för ännu en magisk kväll med svängiga tongångar.

Världsartisten  Hayati Kafé hörs på scener över hela Sverige men just i kväll gästar han pråmen med sin unika röst och sin breda repertoar. VI får höra allt från evergreens från the American Songbook till Cornelis Vreeswijk och mycket annat. Vid pianot vår egen huspianist Leo Lindberg och på bas hör vi Kenji Rabson. 
Baren öppen från kl. 18.00 där vi serverar läckra tunnbrödsrullar med rökt lax, rostbiff eller vegetariskt. Öl och vin och alkoholfritt till medlemspriser. Vi räknar med mycket folk så var ute i god tid med anmälan men allra senast söndag 24 september till Marianne Hühne von Seth, marianne@huhne.se eller telefon 070-749 28 10. Obs: kontrollera att du får bekräftelse på att din anmälan är mottagen.

Torsdag den 21 september beser vi några kungliga platser  i Stockholm. Start utanför Dramaten kl. 11.00.

Vi går Birger Jarlsgatan och stannar vid Åmells konsthandel för att titta på Bruno Liljefors utställningen. Vidare mot Engelbrekts plan ,och  ett besök på KUNGLIGA BIBLIOTEKTET. Vi vandrar sen  in i  KUNGLIGA  HUMLEGÅRDEN och fikar i den lilla köks/kålgården i parken. Medtag sittunderlag!

Väl mött! Ulrika 073 5980408

Detta bildspel kräver JavaScript.

Det blev en skakande resa i tiden när SvT-journalisten Anna Hedenmo berättade om sin bok ”Solitär” i säsongens första Samtal på Ljuset med Marianne Hühne. Solitär är en biografi över en annan välkänd journalist och författare, Annette Kullenberg, som gick bort 2021 i sviterna av covid i Portugal där hon tillbringade sina sista år. Hon var en av Sveriges mest framstående skribenter med sin vassa penna och sitt eget perspektiv på vår samtid. Uppburen och hyllad som få under årtionden, men också kontroversiell och fruktad av många.

Torsdag 7 september kl. 19.00 

Anna Hedenmo, välkänd Svt-journalist och en av Sveriges skickligaste intervjuare, bland annat i serien ”Min sanning”. Nu har hon skrivit den skakande biografin ”Solitär” om journalisten och författaren Annette Kullenberg. Annette, alltid i rampljuset, alltid dramatisk, alltid genialisk i sitt skrivande. Men också gränslös och excentrisk. Så vem var hon egentligen? I kväll är det Annas tur att själv bli intervjuad av Marianne Hühne von Seth om sitt arbete med boken om Annette Kullenberg. Efter samtalet går det att köpa ”Solitär” och få den signerad. Kvällen till ära serveras middag i restaurangen, ankomst mellan kl 17 och 17.30. Meny:
Coq au vin med svamp och lök samt potatismos
Kaffe/te och minidessert cocosmousse med mango
Kuvertpris: 295 kronor  Vin, öl och övriga drycker till klubbpriser.
Absolut sista anmälningsdag till middag och program måndag 4 september kl. 09.00

Därefter tar cateringfirman inte emot ändringar . Så skynda skynda. Det går bra att ta med en gäst, som utöver kuvertpriset betalar 100 kr i gästavgift.
Baren är öppen hela kvällen både för ätande och icke ätande publik. Men föranmälan obligatoriskt också till programmet. Mejl till marianne@huhne.se eller telefon 070-7492810 . Glöm inte ange eventuella allergier.

OBS! Endast för medlemmar och medföljande gäst.