Lantärnan

Lantärnan som förening upphörde i anslutning till årsmötet i februari 2014. Tanken är att  klubben fortsättningsvis har en grupp som har ansvaret för att åstadkomma ca fem arrangemang per år. Arrangemangen måste stämmas av med någon i styrelsen så att det inte blir någon krock med klubbmästeriet.

Vår avsikt är alltså att, med ett utvidgat kulturområde, fortsätta som tidigare men med det undantaget att vi inte kan fortsätta med den årliga utlottningen eftersom vi inte har för avsikt att ta ut någon medlemsavgift. När vi besöker någon konstnär så kanske vi har möjlighet att ordna ett litet lotteri men det får framtiden utvisa.

Protokoll från Lantärnans årsmöte 2013 nedan:

Länk till PDF >>

Lantärnan i framtiden – i nedanstående fil kan Du läsa om hur vi tänker oss framtiden för Lantärnan, läs den.

Länk till PDF >>

Senaste nytt

Torsdag 26 januari kl. 18.00

Var får dom allt i från? Och får press, radio, sociala medier och TV publicera vad som helst, om vem som helst? Ordens Ljus reder under premiärkvällen ut begreppen och ger oss verktygen att briljera med.  Marianne Hühne von Seth, klubbmästare på Ljuset men i det civila journalist, föreläsare och journalistutbildare, håller i ett garanterat pulshöjande seminarium, med utrymme för egna tankar och åsikter. Vi träffas i baren, föranmälan till boka@nordensljus.se eller 070-749 28 10 (Marianne). Seminariet är cirka 60 min, vi äter och dricker något gott från barmenyn under gång. Ordens Ljus är en serie om tre seminarier och föreläsningar under våren, med spännande gäster. Gratis för medlemmar, gäster betalar 100 kr

Sista Tisda’n 31 januari kl. 19.00

Vår huspianist Leo Lindberg har lyckats fånga in Sveriges kanske främste Cornelistolkare, Claes Janson, som nu gästar pråmen med sina tolkningar av Cornelis älskade musik, som både han och Leo Lindberg förevigat på CD-skivor, som denna kväll finns att köpa och få signerade av artisterna.
Denna kväll är öppen för extern publik (som alla jazzkvällar), så tips till medlemmar: boka plats i god tid på boka@nordensljus.se eller telefon 070-7492810, Marianne.  Allmänhet betalat 150 kronor , medlemmar gratis och medföljande  gäster betalar 100 kronor.  Restaurang och bar öppna, meddela i anmälan om du också önskar äta före spelningen

Torsdagen den 19/1 möts vi vid pråmen kl 11.00

och går över Karlbergs slott till Sven Harrys vid Vasaparken och ”Kraftverk – hantverk i en ny tid”.

Inträde 100 kr. Det är en 10 minuter lång visning kl.12.00 vi försöker hinna till den. Om vädret tillåter intar vi medhavd matsäck i Sinnenas park strax bredvid museet. Annars går vi över till Ritorno på andra sidan Vasaparken.

Varmt välkomna!

 

Sexologen och parterapeuten Malena Ivarsson är Sveriges mest kända folkbildare i ämnet relationer och sex. Programmet Fräcka Fredag hade inte bara Leonard Cohen som gäst utan också porrskådisar. Inget var tabu i hennes program på sent åttiotal. Det tog en ände med förskräckelse. Om detta berättar Malena Ivarsson i säsongens första Samtal på Ljuset med Amelia Adamo. 
I dag är Malena, vid 73 års ålder, en ikonisk relationsexpert, hon svarar på läsarfrågor i en seniortidning och hon medverkar i Seniorpodden. En av de vanligaste frågorna hon får handlar om en ensamhet.
Missa inte denna spännande och tänkvärda kväll med gott om plats för frågor. Restaurang och bar är öppna.
Anmälan till boka@nordensljus.se eller 070-7492810. Bara för medlemmar och deras gäster. Medföljande gäst betalar 100 kr.
Torsdagen 19 januari 2023 kl. 19

Torsdagen den 8 december blev det en helt fantastisk kväll. Ett 50- tal personer fick lyssna när Tom Alandh intervjuade Leif Silbersky – exklusivt för Nordens Ljus.  Vi  på Nordens Ljus är stolta över att Sveriges mest efterfrågade och framgångsrika begåvningar väljer att framträda just hos oss och ingen annanstans. Som Leif Silbersky tillsammans med Sveriges absolut bästa intervjuare Tom Alandh. vi tackar och bockar. Det var en mycket intressant och givande kväll. Applåderna var många.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Tisdagen den 6 december var det adventsmys med glögg, skinka, lottdragning och musik på Nordens Ljus. Ett 25-tal personer kom. Spelade gjorde fyra duktiga musiker från musikskolan Lilla Akademin; sång, piano, bas och trummor. Vi fick höra julmusik och Autumn Leaf. För kvällen kallade sig bandet Alvar och Nissarna. Applåderna ville aldrig ta slut.

 

Tisdagen 13 december 2022 kl.17.00

Julfest och mycket otraditionell hyllning till Lucia. Vi startar kl. 17.00 med en läcker jultallrik . Krögare Rikard bjuder bland annat på sill, lax, Janssons frestelse, skinka, köttbullar och mycket annat gott. Priset är 350 kronor och du kan köpa en lott för 20 kr till ett mini-konstlotteri där två verk lottas ut med dragning klockan 19.00. Vårt stora konstlotteri är i år inställt till följd av för få förhandssålda lotter. Kvällens utlottning går därför endast till deltagarna i julfesten.
Baren öppnar 18.30 för den som bara vill mingla utan att äta. Absolut sista dag för anmälan är tisdag 7 december. Sms eller slå en signal till 070-3026805 (Pia).

OBS! Endast för medlemmar. Vill du ta med en gäst är avgiften som vanligt 100 kronor.

Torsdag 8 december kl. 19.00

Det är rusning till platserna när ikoniska brottmålsadvokaten Leif Silbersky intervjuas av mångfaldigt prisbelönte SVT-journalisten och dokumentärfilmaren Tom Alandh i ett Samtal på Ljuset om ett livslångt engagemang  för rättvisan men också tankar kring brott och straff i dagens Sverige. Restaurangen är öppen från klockan 17.00, liksom baren där det serveras trevlig dryck med tilltugg. Anmälan till boka@nordensljus.se eller 070-749 28 10 (Marianne) Glöm inte att lämna återbud om du anmält dig och får förhinder.
OBS! endast för medlemmar och ev. gäster (som betalar 100 kr)

Tisdag 6 december kl. 18.00


Vad är väl julen utan vårt berömda konstlotteri? Klicka här för fullständig vinstförteckning och här för medlemslotteriets regler ! Den här kvällen startar försäljningen av lotterna à 50 kronor medan vi umgås och tjuvstartar julen med skinkmacka och glögg med pepparkakor, allt till det facila priset av 150 kronor. Baren är förstås också öppen. Anmälan till boka@nordensljus.se eller telefon eller telefon 070-302 68 05 (Pia).
OBS! endast för medlemmar.

Missa inte årets sista Jazzkväll på Nordens Ljus.

Tisdagen den 29 november kl. 19.00 är det dags är igen.

Husbandet under ledning av Leo Lindberg, en av svensk jazz stora på piano,  laddar för en oförglömlig kväll i jazzens tecken. Med sig har han Björn Lundén, en virtuos på bas, och Jojo Djeridi, likaledes suverän på trummor. Tillsammans levererar de en jazz på en nivå som det är bara att njuta av,  med stil, rytm och hög musikalitet. Men inte nog med det. Kvällen rymmer också en gäst nämligen William Nilsson på gitarr, en jazzmusiker av det nya gardet, som fått fin mottagning vid sina spelningar.  Under kvällen är det också öppet för  musiker som vill jamma med Husbandet.

Baren är öppen lättare måltid serveras. Medlemmar gratis, gäster och allmänhet 100 kronor.