Lantärnan

Lantärnan som förening upphörde i anslutning till årsmötet i februari 2014. Tanken är att  klubben fortsättningsvis har en grupp som har ansvaret för att åstadkomma ca fem arrangemang per år. Arrangemangen måste stämmas av med någon i styrelsen så att det inte blir någon krock med klubbmästeriet.

Vår avsikt är alltså att, med ett utvidgat kulturområde, fortsätta som tidigare men med det undantaget att vi inte kan fortsätta med den årliga utlottningen eftersom vi inte har för avsikt att ta ut någon medlemsavgift. När vi besöker någon konstnär så kanske vi har möjlighet att ordna ett litet lotteri men det får framtiden utvisa.

Protokoll från Lantärnans årsmöte 2013 nedan:

Länk till PDF >>

Lantärnan i framtiden – i nedanstående fil kan Du läsa om hur vi tänker oss framtiden för Lantärnan, läs den.

Länk till PDF >>

Senaste nytt

 

Detta bildspel kräver JavaScript.

Lördagen den 20 maj var det vernissage för utställningen med Björn Lindroths konst och ett event för ev. nyemission för Nordens Ljus AB. Under kvällen uppträdde också trubaduren Pierre Ström som har en tidig anknytning till Nordens Ljus.

Nu tar planeringsgänget för promenaderna sommarlov och njuter av sommaren till den 7 september när vi sätter igång igen!

Glad sommar och välkomna den 7 september önskar

Marianne, Karin, Kerstin, Ulrika,  Inger och Lena

Monica o Carl-Axel Dominique

Intervjuare Tom Alandh

Tom Alandh

Torsdagen den 8 juni. Missa inte denna kväll. Den blir något alldeles extra. 

Monica och Carl-Axel Dominique har ett långt förflutet på vår pråm ända tillbaka till Björn Lindroths dagar och det är en stor glädje att få hälsa dem välkomna ombord igen. Dessa fantastiska musiker och kompositörer spelar allt från klassiskt till jazz och populärmusik och ikväll kommer de att låta oss njuta av fyrhändigt pianospel. Tom Alandh , dokumentärfilmare och journalist på SvT, har tillsammans med Heleen Rebel gjort en dokumentärfilm om paret och kvällen till ära det just Tom som intervjuar Monica och Carl-Axel om deras liv och karriärer men också om gamla minnen från Nordens Ljus storhetstid.
Middag serveras i restaurangen klockan 18.00. Pris: 265 kronor.
Meny: Rimmad lax med dillstuvad potatis, kaffe och chokladdoppad kokostop sid.
Programmet börjar klockan 19.00, medlemmar gratis, gäster 100 kronor.
Anmälan senast fredag ​​2 juni, häng på låset, vi räknar med fullsatt. Mejla marianne@nordensljus.se eller sms/telefon 070-749 28 10

En nästan overklig måndagskväll med Leo Lindbergs trio i högform och en virtuos stjärngäst, jazzsångerskan Christina Gustafsson . På bas hörde vi Jon Henriksson och på trummor Jonas Bäckman. Det var fullspikat i både galleriet och baren och ju längre kvällen ledde och syret nästan tog slut, desto mer inspirerade blev musikerna, påhejade av en mycket entusiastisk publik som förstod att uppskatta både sången och de många fina instrumentala soloinsatserna. Kvällen slutade inte förrän närmare 21.30, något av ett rekord.

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

Detta bildspel kräver JavaScript.

Tisdagen den 23 maj gästade förre socialministern och riksdagsledamoten Göran Hägglund (KD) pråmen för ett samtal på Ljuset med Marianne. Bland annat fick vi veta att det berömda doppet i badtunnan hos Maud Olofsson för snart 20 år sedan aldrig ägde rum, en myt som lever kvar än i dag.
Det är ju skillnad på dagens Tidöavtal och de överenskommelser som Alliansen gjorde i en annan tid. Och nej, Ebba Busch , ringer inte sin företrädare för att be om goda råd …
Före intervjun serverades pizza i restaurangen. Efter intervjun blev det snabbt mingel i baren och Göran Hägglund stannade kvar för ett glas och umgänge med medlemmarna Stieg Nilsson och Nils Kjölhede. (foto: Marianne)

Jazzkvällen ”Sista Tisda’n” blir en MÅNDAG 29/5 kl. 19.00

Vår egen jazzpianist Leo Lindberg med trio sätter sig än en gång vid pianot. Den här gången har han lockat en av våra mest hyllade jazzsångerskor över landgången. Christina Gustafsson har kallats ”en jazzens vårvind” och utmärkelserna har regnat över henne. Detta blir hennes första framträdande på pråmen, missa inte. På bas hör vi Jon Henriksson och på trummor Jonas Bäckman.

Föranmälan till Marianne, epost marianne@nordensljus.se eller telefon 070-7492810. Tänk på att vara i ute god tid så att vi kan handla hem något gott att äta för de hungriga. Baren är förstås också öppen. Välkomna till en jazzig fullträff, chansen kommer kanske aldrig tillbaka.

 

I torsdags var vi närmare 40 medlemmar som umgicks, åt och drack i restaurangen innan vi bänkade oss i galleriet för att lyssna på den bästsäljande författaren Catharina Ingelman-Sundberg, som skriver feel-good-deckare om den omåttligt populära Pensionärsligan. Catharina berättade målande om sin noggranna research inför varje bok, bland annat hur hon lyckades beveka Grand Hotel att släppa in henne en hel helg för att insupa miljö inför en av böckerna.  Det blev rusning till försäljningsbordet med signering innan kvällen var slut.

Tisdag 23 maj kl. 19.00

Missa inte chansen att lyssna på den slagfärdige tidigare KD-ledaren och socialministern som ikväll kliver ombord för att ge sin syn på samhällsutvecklingen i ett samtal med Marianne Hühne.  I dag är Göran Hägglund bland annat ordförande i utredningen om public service roll i det i det svenska medielandskapet, ett hett ämne i söndagens partiledardebatt i SvT.  Anmälan till boka@nordensljus.se eller telefon 070-7492810 (Marianne) senast 19 maj. .  Servering av något gott att äta samt dryck från kl. 17.30. OBS! Endast ör medlemmar oh medföljande gäster (som betalar 100)

Tisdagen den 16 maj kl.18.00

Mikael Ramel

Ikväll får Ljuset en celeber gitarrist på besök. Det är ingen mindre än Mikael Ramel, en artist som varit verksam som både musiker och underhållare ett halvt sekel, ofta med eget band. Här hos oss på Ljuset får vi njuta både av hans gitarrspel och sång. Lättare förtäring och dryck, gärna föranmälan till kvällens värd Inga Berg-Johansson, mail hilda.berg@telia.com eller telefon 070-572 38 28

Erbjudande till aktieägare och klubbmedlemmar m. fl

Prospekt 230504

Konvertibelt skuldebrev