Kalender

Söker du något särskilt i kalendern? Du kan välja att bara se vissa aktiviteter genom att klicka på knappen ”Kategorier” nedan. Vill du se en månads-, vecko- eller dagsöversikt av kalendern så klickar du på knappen märkt ”Dagordning”.

nov
14
tor
2019
Vattenrenaren Solvatten
nov 14 kl. 18:00

Denna kväll kommer Inger Olofsson och berättar om vattenrenaren Solvatten, ett projekt som ger fattiga familjer rent vatten.

Solvatten – rent vatten med hjälp av solljus. Uppfinnaren och entreprenören Petra Wadström har tagit fram en portabel vattenrenare som hettar upp och renar vatten med hjälp av solljus. En fantastisk uppfinning som ger människor tillgång till rent vatten. Bidrar till bättre hälsa och underlättar arbetet, främst för kvinnor i tredje världen. Solvatten produceras i en fabrik i Örkelljunga av återanvänd plast.

Vår medlem, Inger Olofsson, är engagerad i projektet och kommer att berätta om hur rent och hett vatten kan minska både familjens sjukvårdskostnader och vedbehov. En spännande kväll.

Öppna Pdf-filerna och läs mer om projektet 1/Solvatten  2/ Solvatten – distribution

Soppa från klockan 18 00.

 

nov
21
tor
2019
Samtal på Ljuset
nov 21 kl. 18:00
Samtal på Ljuset – med Kajsa Ernst
Ken Olofsson låter oss möta ännu en spännande gäst. I kväll samtalar han med Kajsa Ernst, en scenveteran från film och teaterliv. Hon framträdde med stor uppmärksamhet i sommarupplagan av ”Stjärnorna på slottet” där hon öppet berättade om en brokigt men spännande liv bakom och framför scenen, bl a fick vi veta att hon gillar teaterscenen framför filmkamerorna. Hon var gift med teaterchefen och skådespelaren Göran Stangerrtz 2009-2012 – året då Göran gick bort. Hur upplevde Kajsa sin alltför korta kärlek, hur ser hon på sin karriär och sin uppväxt som inte var den lättaste. Vi hoppas att i Ken Olofssons samtal med henne få veta mer om en uppskattad artist och skådespelare.
Anmäl Er till Lena Wollin  lena.wollin@gmail.com senast den 20 november.
Soppa serveras från kl.18.00
Varmt välkomna!
nov
28
tor
2019
Claes Grundsten – våra nationalparker
nov 28 kl. 18:00

Det är i år 110 år sedan de första nationalparkerna i Sverige bildades – också de första i Europa. I dag finns 30 nationalparker – alla unika, särskilt viktiga områden att bevara. Sammantaget bildar de ett magnifikt utsnitt av allt vad svensk natuhar att erbjuda. Naturfotografen och författaren Claes Grundsten har under flera år rest runt till samtliga svenska nationalparker, vandrat och fotograferat. Parker som till exempel Sarek, Skuleskogen, Blå Jungfrun och Gotska sandön ligger honom varmt om hjärtat.

Ikväll berättar han om parkerna och vi får se betagande bilder! Kanske får vi också ett personligt minne från ett nationalparksbesök som Anders Holm gjort med sitt eget nationalparksgäng!

Du får naturligtvis också möjlighet att köpa boken om Sveriges nationalparker och flera andra. Bra julkappstips!

Ta gärna med en gäst – som då betalar 100 kr i gästavgift.

Soppa från kl 18 – tänk på att ta med kontanter – så går betalningen fortare!

Varmt välkomna!