Torsdagen den 23 januari 2020

Årets första berättarkväll

Kerstin Heikenfeldt berättar om sin resa vandring på Annapurna panorama route i Himalaya. Vi var ca 27 personer som ”bänkade” oss för att följa med på Kerstins vandringsresa på panorama route i Himalaya.

Det var 5 kvinnor i åldern 65-70 som begav sig på detta äventyr följt av en kvinnlig guide och även kvinnliga bärare vilket uppmärksammades av andra vandrare. Vi fick även reda på att bärarna får ha 30 kg i packningen som de bär åt resenärerna,

Kerstin visades oss fantastiska bilder på hängbroar, trappor som som skulle klaras av, övernattning i härbärge/tehus och vackra naturbilder.

De vandrade ca 5-6 timmar per dag och vädret var varmt när solen kom fram ca 25-26 grader men på kvällen var det kallt ca 5-10 grader både ute och inomhus. Duscha fick de ofta göra i kallvatten då varmvattnet var begränsat på ”tehusen”.

Sista etappen startade dem redan 04.30 för att sen se solen gå upp på 3210 meters höjd i ”Poon hill”. Sen var det bara att ta sig ner till 1340 meter för att åka jeep resten av återresan.

Vi som satt där fick sen möjligheten att ställa frågor och alla som var där var väldigt nöjda med upplevelsen kanske lite extra med att slippa vandra hela vägen uppåt men ändå få vara med och dela upplevelsen med ord och bild.

i baren arbetade Lena och Stieg.

Vid pennan -Pia Holm-Johansson – kvällens klubbvärd

Bilderna har tagits av Inga, Pia och Sune