Tisdagen den 8 oktober 2019

Gitarr och Luta-sällskapet

Höstens andra Gitarrträff blev också mycket uppskattad med välfylld salong – ett 25-tal spelemän, Nordens Ljusmedlemmar och gäster kom denna afton

Lucas Brar var kvällens inbjudna gäst hade lockat flera yngre besökare – kanske eftersom han är känd för att behärska flera olika tekniker/genrer.

Lucas berättade om sig sjäv och sitt gitarrspel att han gärna spelar jazzinspirerat och sjunger till och inledde också med en fantastisk version av Gershwin’s Summertime med sång.

Kvällens program inklusive den öppna scenen innehöll

Lucas Brarcas Brar – Summertime  av George Gershwin, Eternity’s sunrise  eget stycke med gitarr och sång, Autumn leaves  av Joseph Kosma & Jonny Mercer, Twinkle little star Variationer av Lucas Brar, Nocturne Opus 9 , Nr 2 Francisco Tarregas variationer av ett stycke skrivet av Frédéric Chopin, Why eget stycke med gitarr och sång, Thinking out load  Ed Sheeran,  Extranummer : Fly me to the moon av Bart Howard                                 

Ebba Hellström – Etyd i E moll av Francisco Tarrega

Isak Nilsson –  Gran Vals   av Francisco Tarrega

Per-Erik Wallberg – Prelude  av Augustin Barrios

Thomas Garnbeck – Hot club francais av Gary Ryan

Federico Persson – Campanas del Alba av David Russell

Mårten Falk –   Svit i H moll  av Robert de Visée

Inledningsvis berättare kvällens klubbmästare och ordförande i Nordens Ljus klubben Inga Berg om Nordens Ljus om reglerna beträffande bl a betalning av entren för kvällen som är 100 kr för icke medlemmar i Nordens Ljus och de som inte uppträder på den öppna scenen. Hon nämnde också att det i och med denna kväll är den 13e gitarrträffen som anordnas sedan starten våren 2018.

Göran hälsade sedan alla välkomna och berättade om Svenska Gitarr- och Luta Sällskapet och om bakgrunden till träffarna samt kvällens planering.

Kvällen avslutades med att Göran berättade om programmet för den kommande gitarrträffen den 12 november då Mats Bergström gästar Nordens Ljus.

Göran berättade vidare om att Gitarrträffarna fortsätter under våren den andra tisdagen i februari, mars, april och maj vid samma tidpunkt kl 18.

Nedan några bilder från kvällen tagna av Inga

Detta bildspel kräver JavaScript.