Torsdagen den 11 april 2019

Ginprovning i glada vänners lag

Torsdagens ginprovning hade lockat många ljus. Vi startade med att äta en god middag med pannbiff och potatismos som Lelle lagat med den äran.

Provningen tog därefter vid nere i Galleriet där vår ”proverska” Amalia Gonzales Stöckel hade förberett och hällt upp 4 olika  ginsorter. Vi fick en liten exposé över ginets historia och fick lära oss att det här är en gammal dryck med anor från 1200-talet. Holländarna startade tillverkningen och den inspirerade engelsmännen som sedan utvecklat gintillverkningen och använt gin historiskt både som rusdryck men också för medicinskt syfte.

Att känna doft av olika örter i sprit är inte lätt. Vi försökte tappert att identifiera vilka örter som ingick i de sorter vi provade och lyckades väl känna igen en del. Men i Bombay Saphire ingår 10 olika smaker och det var inte lätt att identifiera. Men det var väldigt intressant att sedan smaka de olika sorterna och försöka identifiera vad som skiljde dem åt. Vi provade Bombay Saphire, Hendrix, Pink Gin från Stockholms Brenneri och Old Tom från Hernö.

Avslutningsvis bjöd Amalia på en överraskning – en tysk gin med doft av gran och skog – en gin som var lite mildare och i mångas tycke väldigt god.

Naturligtvis avslutade vi hela provningen med att blanda en riktig Gin och Tonic, som Amalia medfört. Gott och trevligt var det och många stannade kvar och fortsatte samtal och drink i baren efteråt.

Tommie och Susanne jobbade i baren.

Kerstin – Klubbvärd för kvällen.

Bilderna har tagits av Inga och Tomas

Detta bildspel kräver JavaScript.