Tisdagen den 11 februari 2020

Gitarr och Luta-sällskapet

Säsongsstarten för vårens gitarrträffar blev en fantastisk tillställning inför en fullsatt publik.

De inbjudna gästerna Roland Hogman och Suzanne Persson bjöd underbart spel på olika lutor och en teorb. De varvade sina nummer med berättelser om musiken och den hur använts bl a i olika kungahus i centraleuropa. Många stycken började lite trevande för mot slutet sätta allt i gungning.  I många stycken spelade den ena lutan melodin och den andra ackompanjemang i form av generalbas.

Öppna pdf-filen och ta del av musiken som framfördes

Kvällen avslutades med att Göran Engdahl berättade om nästkommande gitarrträff då Afra Rubino är kvällens inbjudna gäst. Afra är en en av Sveriges främsta flamencogitarrister och Göran uppmanade kvällen gäster att sprida information om detta till vännr och bekanta.

Göran passade också på att berätta om föreningen Svenska Gitarr- och Lutasällskapet, dess årliga gitarrfestival under sommaren, samt föreningens tidning.

Nedan några bilder från kvällen tagna av Göran och Inga

Detta bildspel kräver JavaScript.