Konstutställning – februari

Vernissagekort

Vernissage lördagen den 28 januari 2017

Galleriet

Jan Lööf ställer ut originalteckningar samt grafiska blad.

Utbildning: Studerade vid Konstfack under åren 1959–1964.
Produktion: de tecknade serierna Felix 1967-73 och Ville 1975-76.  Felix som animerad TV-serie under tidigt 1970-tal.

Lööf har översatt seriealbumen om Rasmus Nalle av Carla och Vilhelm Hansen och också gjort bilderböckerna Morfar är sjörövare 1966, Sagan om det röda äpplet 1974 och Skrot-Nisse 1976. Den senare bearbetades under hans medverkan till dockfilmen Skrotnisse och hans vänner, en TV-serie i 13 avsnitt 1985.

Lööf spelade även Janos, en av de tre bagarna i den klassiska TV-serien Tårtan (1972) och hade också en roll i filmen Du gamla, du fria från samma år.

Lööf har också ritat skivomslag, till exempel till Rosco Gordons skiva Rosco Rocks Again, Håkan Hellströms Du gamla du fria och Kustbandets The Man from Harlem, men framförallt till Sumpens Swingsters (numera Swingsters) plattor. År 1982 tecknade han Sveriges Radios julkalender Ett skepp kommer lastat.

2011 blev Lööf föremål för en större utställning av hans verk på Göteborgs konstmuseum. Samma år tilldelades han även Astrid Lindgren-priset. 2012 ställde Lööf ut på Junibacken i Stockholm. Expositionen hade namnet ”Skrot på Junibacken.

Aktersalongen

Inka Plengier Lööf ställer ut målningar.

Inkas cv