Brottarkväll på Harö Krog

Mörkret faller men nere vid Karlbergskanalen lyser det hemtrevligt från Harö Krog.
Visst  ljus kan även skönjas i Coronamörkret – vaccin på gång.  Kanske rent av halvsvenskt från AstraZeneca…

NORDENS LJUS ligger för tillfället lågt i avvaktan på nya pandemiregler.  Alla evenemang ligger tills vidare i träda.
VÅR KROG håller däremot öppet under distanserade former. Och för ovanlighetens skull är det helt OK att det är glest mellan middagsgästerna.
PÅ TORSDAG välkomnar Ken Olofsson en gentleman som rest sig efter många hårda duster – inte bara på brottarmattan.  Det blev VM-silver, VM-guld, många andra idrottsliga och o-idrottsliga triumfer – kanske finast superstar i ”Let’s Dance…”
Men för Martin Lidberg började det tufft. I nya boken ”Brottarbröder”, som han skrivit med brorsan Jimmy berättar han om livets krokiga väg till toppen ”via illegala spelklubbar, stenhårda träningsläger, skador, pengar och dödshot från kriminella. Om drivkraften som höll oss på mattan och gjorde att vi undvek att kastas ner i det mörker vi är uppväxta med”.
– Vi har brottats för mer än att vinna, det var en fajt för att leva.
Missa inte detta spännande möte med Martin, som nu ägnar sin styrka åt att inspirera andra till friskare liv och bättre hälsa. Broder Jimmy, som tog OS-guld i London jobbar som fystränare i Hammarby Fotboll.
Krogsnack med Ken börjar 19:30. Middag serveras från klockan 18.
Boka bord!

JULLOTTERIET är ännu ett ljus i Coronamörkret. Källarmästare Ching är snart uppe i fyrsiffrigt antal sålda lotter. Det tackar vi för eftersom överskottet går till driften av Nordens Ljus, där viruset i år bromsat upp nästan all verksamhet på krog och i klubb. Pengarna behövs – fortsätt att köpa lotter till de unika priserna: konst från konstnärer vars hjärtan klappar för Nordens Ljus.
Så vi fortsätter presentationen av männen och kvinnorna bakom verken. Denna vecka Amalia Årfelt, som presenterar sig själv så här:
”Jag föddes 1969 i Stockholm men växte upp på Gotland.
Jag har min ateljé i Klintens färgfabrik i Sickla. Det är ett gammalt industrihus med betonggolv och varuhiss, det passar mig utmärkt. Där har jag varit i 20 år. Vi får se hur länge till. Utanför byggs det för fullt. Framtiden är oviss …
Förutom utställningar gör jag offentliga utsmyckningar som är det som gör det möjligt för mig att leva på min konst.
Gullspira är en liten statyett som jag gjorde år 2005 till Svenska Filminstitutets Guldbaggegala, det är deras barnfilmspris. Gullspira är en get som var huvudperson i den första svenska barnfilmen Barnen från Frostmofjället som skrevs av Laura Fitinghoff från Sollefteå. 2017 invigdes skulpturen Gullspira  just i Sollefteå.”
Mer om Amalia finns HÄR

LOTTER finns att köpa på galleriet när det är öppet, lördagar 13 – 16 eller hos källarmästare Ching på restaurangen. Lotterna kostar 50 kr st eller 350 om du köper 10 st.
Det går även att maila till ljufa@me.com och få en lott den vägen.
Alla priser finns på väggarna i Harö Krog och HÄR.
På grund av Coronareglerna har vi flyttat dragningen till den 23 januari.  Men då gör vi det lite extra festligt – detaljer kommer senare på denna sida.

NOVEMBER-utställningen fortsätter i Galleriet. Marianne Lundblad visar pingviner och torrnålsgravyrer. Och mycket mer.
Verken går åt så vänta inte om du söker en unik julklapp!
AKTERSALONGEN bjuder på Leendets Lindh”. Lars Lindh, som han hette, började teckna skämtteckningar tidigt och publicerades första gången, vid tolv års ålder, i tidningen Smålänningen. Sen utvecklades hantverket bl a via den tecknade serien Lill-Roffe, lite mer vågade alster i kulturtidskriften Cocktail till genombrottet i Expressen och särskilt dess söndagsbilaga.

…och missa inte novembermenyn på Harö Krog.

 ÖPPET Tis 11-15 Ons-fred 11-22  Lör 13-22
BESTÄLL BORD 08-6114920