Jazz, krogsnack och konst

Veckans aktiviteter på pråmen – alla går av stapeln enligt Folkhälsoinstitutets regelverk!

29 september Sista tisda’n
Det var första Sista tisda’n sedan februari p g a pandemin.
Vi fick lyssna till husbandet med Leo Lindberg piano, Björn Lundin bas och Chris Montgomery trummor  förstärkt med trumpetaren Nils Jansson, som medverkat i dessa jazzkvällar när båten låg vid Nationalmuseum. Mats Sandahl på bas kom och jammade.
– Vilken spelglädje och musikalitet! rapporterar Inga Berg Johansson.

Torsdag 1 oktober kl. 11
Promenadsamling  vid Nordens Ljus kl. 11, där även lunchlådor finns att inhandla för 99 riksdaler. Promenadmål meddelas på plats.

Torsdag 1 oktober kl. 18
serveras kvällens middag och därefter (c:a kl 20) välkomnar Ken Olofsson journalisten, författaren m.m. Anna-Lena Lodenius till ett samtal i succéserien ”Krogsnack med Ken”.
Anna-Lena har skrivit en lång räcka böcker om våldsförhärligande grupperingar till höger och till vänster. Bl a med Stieg Larsson, skaparen av Lisbeth Salander och Millenium-trilogin:
”Att vi kom att samarbeta var egentligen en slump. Vi fördes samman av Sven Ove Hansson som jag skrev min första bok tillsammans med. Då fanns det inte några aktuella böcker om svensk nazism, en företeelse som var på frammarsch. Det märkte vi inte minst under arbetets gång med det som blev boken Extremhögern.”
Anna-Lena är också kvinnan bakom julradio-höjdpunkter som ”Bland lutfisk, cowboys och hawaiitomtar – julmusiken du inte visste fanns”.
Det kan bli en överraskningarnas kväll – så boka bord. Antalet platser är Corona-begränsade.
Nästa torsdag, 8 oktober, intar veckotidningsdrottningen m. m. Amelia Adamo scenen och pratar memoarer i ”Krogsnack med Ken”.

Lördag 3 oktober 
Tyvärr måste vi ställa in Klubbens  Vernissagemiddag på fredag 2 oktober.
Välkomna till  Vernissagen i Galleriet på lördag 3 oktober kl 13-16 Då är båda konstnärerna, Sture Collin och Daga Wennerström där och berättar gärna om sina verk.


08-611 49 20    
ÖPPET Tisdag 11-15 Onsdag-fredag 11-22 Lördag 13-22
Veckans lunchmeny finns HÄR