Torsdagen den 13 februari 2020

Ostkväll på Ljuset

Allt vi inte visste och lite därtill. Wijnjas som är en ostgrossist har ca 400 ostar i lager. I torsdags fick ca 30 medlemmar i vår klubb smaka 8 av dem. Och inte bara smaka .Marcus från Wijnjas introducerade oss i ostarnas värld. Färskost, vitmögelost, kittost, getost, grönmögelost, hårdost, var produceras de och vad är skillnaden? Att Västerbotten är en god ost och att den lagrade herrgårdsosten från Sverige är något att vara stolta över var uppenbart.

En härlig kväll där gästerna gärna prövar några till av de 400 sorterna, då gärna kombinerat med lämpligt vin. En lista över vilka ostar vi smakade kommer inom kort på hemsidan

Här kommer listan

Delice de Bourgogne, komjölk, Frankrike
Camembert, komjölk, Frankrike
Langres, komjölk, Frankrike
Epoisses, komjölk, Frankrike
Chällerhocker, komjölk, Schweiz
Herrgård 37 månader, komjölk, Sverige
Old Hommage, getmjölk, Holland
Gorgonzola Piccante, komjölk, Italien

 

.

Reine och Åsa stod i baren. Lena var värld (och helt fascinerad av ostarna, glömde att fotografera)