Torsdagen den 19 september 2019

Minneskväll för Britt 

Ikväll har vi haft en härlig afton med mycket sång och musik. Det började med att Inga Berg berättade vilken betydelse Britt haft för klubbens verksamhet och att den över huvud taget finns idag. Agi Lindroth, Britts yngsta son,  sjöng sin egen sång ”Missade människa” och hälsade så mycket till Britt.  Så personligt och gripande.

Git Skiöld berättade om deras FN-turné i Kongo och vilka oförutsedda och otäcka händelser de var med om där. Att Kongo på den tiden var lika stort som hela Europa var det inte många som visste och att de fick åka Herkulesplan iklädda Kronans vadmalskläder – så länge sen det verkade! Git sjöng och berättade många minnen. Git kompades av Pelle Karlström och Hasse Larsson.

Jane Sannemo – som tillhörde Pearlettes – Britts kompband, sjöng tillsammans med Anna-Bella Munter och Pyret Moberg. Vi förstod att de haft en rolig tid tillsammans.

När Claes Janson skulle sjunga berättade Anders en fin historia. Britt hade fått en bok av sina barnbarn där hon skulle skriva ner sina minnen från sitt liv. En rubrik löd – Min finaste present. Där hade Britt skrivit: När jag fyllde 6 år fick jag en cykel. Den var röd. Jag blev så glad! Då sjöng Claes ”Har du kvar din röda cykel” – såå fint!

I pausen bytte alla plats med varandra och det fungerade jättebra!

Clarence Öfwerman med sina döttrar Billie och Ella spelade och sjöng 3 låtar. Fantastiskt! Publiken jublade över dessa två flickors fantastiska framträdande.

Sven Melander gjorde entré och läste Hammarbysupportern av Slas. Ekens-dialekten lämnade väl en del övrigt att önska – av denne inbitne Malmö FF:are – men den satt fint!

Lasse Zackrisson spelade två låtar till Britts ära och det var så vackert att tårarna ville komma fram. Han spelade sista gången för Britt när hennes sambo, Lasse Sandlin fyllde år i oktober förra året.

Ia Langhammer läste också en bit av Slas – Lars Gunnar, som var polis och hade svårt att hitta en flickvän. Underbart!

Cecilia Thorngren ackompanjerad av Claes von Heijne sjöng Sista dansen så vackert att inte ett öga var torrt.

Avslutningen var magnifik. Alla aktörer kallades fram och Claes Janson sjöng ”Hälsa Mikael från mig ” på originalspråket och sist fick vi alla stämma in i den svenska versionen.

Allra sist berättade Mikael Englund, som har Mickes skivhandel vid Hornstull, där Britt ofta handlat, att hon naggat hans barndom i kanten… Han var nämligen döpt efter just ”Hälsa Mikael från mig” och många kompisar hade sjungit den för att retas med honom. Men det var glömt och förlåtet nu.

En härlig kväll utan sentimentalitet och helt i Britts anda. Jag tror hon sjöng med i sin himmel.

Lelle och Tjingen hade gjort ett fantastiskt jobb med goda snittar och Cava. De hade dessutom öppet så att man kunde beställa mat efteråt om man ville det. Fantastisk service!

Anders  var värd för kvällen – Bosse Janzon och Karin Öberg stod i baren – Kerstin skrev.

Fotograf Lars-Gunnar Johansson.