Unika objekt till salu på Galleri Nordens Ljus

Stenboken, rostboken och sandboken 

Dessa tre objekt av Helena Helena Sellergren-Amiques är till salu. Se bifogade bildspel. Helena, som ställde ut hos oss i november 2018, säljer dessa unika verk. Pris efter överenskommelse. Helena beskriver sina verk på texten efter bildspelet.

Önskar Du ytterligare information så välkommen att vända Dig till Monica Ström som berättar mer om de unika bokobjekten. Telefon till Monica 070-372 12 15. E-post: monica.strom@telia.om.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Textruta: BOKEN SOM KONSTOBJEKT Att använda bokformen som media för konst inspirerade mig mycket då jag som ung konststuderande mötte strömningarna av artist books I NY och i Paris på 80-talet. Bokens form: något göms innanför pärmar – blad vänds, världar öppnas… är ett fascinerande koncept för en konstnär. Att på detta sätt förmedla något med eller utan ord, och skapa ett KONSTOBJEKT i bokform var utmanande och spännande. Jag skapade många konst böcker under denna tid. Jag visar nu några av mina unika konst böcker på NORDENS LJUS över sommaren: STENBOKEN vars pärmar är gjorda av skifferstenar från ett tak, med foton och korta texter som berättar om ”stenens inre liv” SANDBOKEN som när man öppnar den ska ge känslan av att man förflyttas till sommarstranden och ROSTBOKEN som ska ge känslan av att man kliver in i en gömd och mystisk värld, känslan av att bläddra i uråldriga pergament där gammal visdom göms i de knappt läsbara textfragmenten över svartvita foton. Helena Sellergren sommar 2019