Torsdagen den 4 april 2019

Samtal på Ljuset

I torsdags den 4 april gästades Ljuset av Arne Ljungqvist, 87 en av Sveriges största idrottsledare genom tiderna – den internationellt mest meriterade.  Arne är professor i patologi intervjuades av Ken Olofsson, och har gjort sig känd som ”dopningjägaren.” När han startade antidopningkampanjen på 70-talet var oförståelsen och okunskapen stor både bland idrottsmän, ledare och allmänheten. I 45 år har han arbetat i kampen mot dopning inom idrottsrörelsen och hade mycket att berätta. Allt från sitt intresse för sjukdomar genom kamraters dödsfall i skolan till utkastade kanyler vid tillslag mot Österrikes skidlandslag i Italien

Han berättade också på ett varmt och empatiskt sätt hur han i många år levde med en hustru som drabbades av svår demens och om hur det var att sörja två gånger, vid personlighetsförändringen och det slutliga avskedet.

I sanning en välartikulerad, nykär och fortfarande kunskapssökande personlighet….och skönt att veta att buset inte ligger före jägarna….man är numera tack vare Arne jämsides.

Anders Holm höll en vacker parentation över Britt Damberg Lindroth och en tyst minut.

Och som extra bonus kunde vi bland 40-talet lyssnare bland de externa gästerna hälsa Ove Bengtson, tennislegenden, välkommen.

Bosse Janzon hade gjort en god mustig och hälsosam vårsoppa som vi avnjöto med lite vin eller öl i vår Bar.

Vid sammanfattningen och även i baren,

Tomas