Torsdagen den 15 februari 2018

”Kaffe med rån”
Åh, vilket roligt föredrag igår kväll med Catharina Ingelman Sundberg! Hon visade sig vara en mycket spännande person med ett förflutet både som marinarkeolog och journalist innan hon till slut gjorde verklighet av sina författardrömmar. Inspirerad av besparingarna inom äldrevården – tänkte hon att så här kan det ju inte vara! Hur ska det bli när vi blir äldre om vi ska sitta på ett boende och varken få god mat eller få komma ut? Hon uppfann pensionärsligan – tre damer och två herrar som planerar ett brott för att åka fast och komma i fängelse – eftersom det måste vara en bättre tillvaro än den på hemmet!
Vi skrattade gott åt alla hennes egna upptåg för att kunna göra just den research som behövs när man planerar ett brott. Hur hon bl a tagit in på Grand Hotel för att uppleva miljön på plats och gått runt och ”snokat” för att se hur allt fungerar. Eller när hon strukit runt en speciell bank för att se hur deras rutiner fungerar, hur tjocka dörrarna – och sprintarna – är till säkerhetsvalvet och till slut få svar på frågan hur man tar sig in om det skulle vara låst…
Nyfikenhet är Catharina Ingelman Sundbergs drivkraft – och utmaningar! Det är knappt så man kan bärga sig till den nya boken kommer i september!
Bosse Janzon och Karin Öberg serverade en gudomlig oxsvanssoppa – synd att inte fler vågade sig ut i februarikvällen. Ni missade nåt.
Kerstin
Klubbvärd för kvällen.

Nedan några bilder från kvällen tagna av Inga