Utställning – mars

日本  JAPAN

Contemporary Printmaking from Japan
Nordens Ljus Galleri och Aktersalong
3.3. – 4.4  2018

Hösten 2016 var mångårige gallerigrupps-medlemmen Mikael Kihlman på en tvåveckorsvistelse i Tokyo för att träffa grafiker och konstnärer i verkstäder och ateljéer, på utställningar och på Konsthögskolor. Vistelsen finansierades av ett stipendium från Japanstiftelsen. Utställningen som visas i Nordens Ljus Galleri och Aktersalongen består av 10 Japanska grafiker. Fem av dem är grafiker som samarbetar med grafikverkstaden Kawalabo (Kawara Printmaking Laboratory) som leds av Mästertryckaren Kawara Masahiro, fem är grafiker inbjudna av mezzotint-grafikern Masataka Kuroyanagi som även deltar i utställningen.

De deltagande konstnärerna är:
Fuki Hamada, Hikaro Suto, Hiromi Toyokawa, Imaizumi So, Mikami Jumpei, Kei Sakakibara, Masahiro Kawara, Masataka Kuroyanagi, Sachie Hirikawa och Toshiki Hishida.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *